1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Út az első helyekig

Május 18-án Budapesten rendezték a III. Országos Diákolimpiai Döntőt, Ultimate frizbi sportágban. Az elmúlt években egyre több iskola ismerkedett meg ezzel a sportággal. Így idén már több régióban is országos elődöntőt szerveztek, ahonnan csak a legjobbak juthattak el az országos döntőre. Közel 800 gyerek, 60 iskola vett részt az eseménysorozaton.

A Fodros Általános Iskola a II., III. és a IV. korcsoportban is indíthatott csapatot. A selejtezőben csak kisebbek értek el jó helyezést, de a másik két csapat is bejutott a döntőbe.

A tanév a Diákolimpiára való felkészülés jegyében zajlott. Rendszeresen vettünk részt az Ultimat liga versenyein, ahol a korosztályok változó sikereket értek el. De megérte! A legkisebbek számára is nagy élményt nyújtott az idei versenyszezon. Nekik ezek voltak az első megmérettetések.

A nyolcadikosok már több mint négy éve próbálják elsajátítani a frizbi technikáit. Nagy sikernek könyveljük el, hogy már másodszor sikerült a Diákolimpián aranyérmet szerezniük. Ötödikesek voltak, amikor először szerepeltek ilyen komoly versenyen, akkor még kezdőként szerezték meg az első helyet. Sok-sok mérkőzésen vannak túl. játszottak kánikulában viharosan fújó szélben, esőben és hideg, fagyos időben egyaránt. Semmi nem rettentette el őket.

Miért szeretjük a Frizbit?

Először is, dinamikus csapatjáték, melyben két csapat küzd egy korongért. Pont akkor születik, ha az egyik csapatnak a saját térfeléről passzolgatással sikerül eljuttatnia a frizbit az ellenség zónájába. A mérkőzés végén a két csapat összekapaszkodva körbe áll és megbeszélik egymással a mérkőzés tanulságait. Az évek alatt barátságok szövődtek. Versenyeken szurkolnak egymásnak. Minden alkalommal igazi majális- hangulat alakul ki, mely felnőttek és a gyerekek számára is élmény.

Az iskolában folyó munkát évek óta segíti Paksai Márton. Ő ismertette meg velünk immár 5 évvel ezelőtt ezt a sportágat, évről évre egyre több hívet szerezve. Megalakult az Óbudai Ultimate Team, röviden OUT, ami a fodrosból már kiöregedett gyerekeknek is biztosít edzés játék lehetőséget. Marci tart edzéseket a Fodrosban és a Pais Általános Iskolában is hetente egyszer. Szakmai hozzáértését az eredmények is igazolják.

A győztes fodrosos csapatok:
II. korcsoport: 5-6. hely


III. korcsoport: 5-6. hely
IV. korcsoport: 1. hely 

Hajrá Fodros! Továbbra is mindent bele!