1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Iskolai hírek a 2021-2022-es tanévben

Méhek világnapja

Április 27-én a Fodros két 6. osztálya Nőtincsen kirándult a LEP szervezésében.

Iskolai versenyek eredményei

Pályaorientációs program a Fodrosban

A két osztály május 12-én Minipoliszba látogatott, ahol a gyerekek a felnőttek világába csöppenhettek egy kicsit. Lehettek vásárlók vagy pénztárosok a Dm-ben, Aldiban, Zöldségesben.

Pályaorientációs nap

Ütőbemutatót tartott az 1.b osztálynak Szántó Míra Judit, Madai Zsolt és Menyhárt Gellért. Remek napindító programnak voltunk részesei. A zenehallgatás, mellett több információt is megtudtunk az ütőkről, valamint ki is próbálhattunk egyet.


Pályaorientáció keretén belül, a 6.a osztályosok kertészeti bemutatón vettek részt.
Vígh Kata anyukája, Vígh - Boros Anikó kertész mérnök bemutatta, hogy lehet valaki 20 éves szakmai tapasztalattal sikeres vállalkozó ebben a szakmában. képekkel alátámasztva beszélt a magánkertek kiépítéséről, az ipari területek fásításáról és füvesítéséről.
Beszéltünk a növények gondozásáról, betegségeikről.
A gyerekek odafigyelően hallgatták és több feltett kérdésre is választ kaptak.A magyar költészet napja a Fodrosban

A Fodrosban április 11-én, József Attila születésnapján, idén is megünnepeltük a költészet napját.

Fodrosos siker az Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyen

Iskolánk csapata a Magyar Vöröskereszt által rendezett Csecsemő-és Kisdedgondozási Verseny fővárosi fordulóján 2. helyezést ért el.

Muzsikás koncert iskolánkban

A nemzetközi hírű Kossuth-, Liszt Ferenc- díjas együttes tartott zenei bemutatót alsó tagozatos diákjainknak.

A magyar költészet napja

A magyar költészet napját minden évben játékos formában ünnepeljük.

Utóhúsvét

A 2.a osztályosok a néphagyományt követve locsolkodást tartottak.

PÉNZ-7 A FODROSBAN

Iskolánk március 7-11. között ismét csatlakozott az országosan meghirdetett Pénz-7 programsorozathoz. A gyerekek által nagyon kedvelt témahéten most is igyekeztünk olyan programokat nyújtani, melyek segítségével észrevétlenül segíthettük pénzügyi tudatosságuk fejlődését.

ÜnnepeltünkA szokásokhoz híven ünnepélyes keretek között emlékezett meg iskolánk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. A harmadikos diákok zenés-verses összeállítást adtak elő, majd műsorukban felidézték a szabadságharc legfontosabb eseményeit. Az ünnepséget rövid beszéd zárta, amely a méltó módon próbált emléket állítani a harcokban elesett hősöknek és a magyar szabadságnak.

Sünóra

Az alsó tagozatos gyerekek nagyszerű foglalkozáson vettek részt. Sünóra keretében találkozhattak a gyerekek afrikai fehérhasú törpesünökkel.


A Bolyai Természetismereti Csapatverseny Észak-Budapesti területi versenyén 4. helyezését ért el csapatunk. Szepesi Domonkos és Somogyi-Berkes Nándor 3.c osztályos tanulók.

Fodros farsang

Iskolánkban idén is osztálykeretben tartottuk az alsósok farsangját.
Sokféle játékkal, barkácsolással, zenés ügyességi feladattal tettük színessé a programot.

Az Otthonunk Csillaghegy rajzpályázat döntős rajzai

Nyugdíjba vonulás alkalmából…

Ezúton is köszönjük két nyugdíjba vonuló pedagógusunk, Bákonyiné Szűcs Ildikó és Horváthné Fülöp Mária Fodrosban eltöltött több évtizedes pedagógiai munkásságát.
Kollégáinknak iskolánk minden dolgozója egészségben eltöltött, boldog éveket kíván szeretettel!

Jótékony angyalok a Fodrosban

Idén karácsonykor a Fodros nevelőtestülete összefogott, hogy segítsen a Családok Átmeneti Otthonában lakó gyerekeknek. Szerettük volna, hogy számukra is meghittebb legyen az ünnep. Játékokat, plüssöket csomagoltunk, személyre szóló kis meglepetésekkel készültünk.

Nagyon vártuk…és megérkezett...

Különleges nap várt iskolánk tanulóira december hatodikán! Ismét eljött a Mikulás, hozta jókedvét, humorát, és a sok- sok ajándékát.

MosolyManó- Jótékonysági akció

A Fodros Általános Iskola is csatlakozott a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében megvalósuló jótékonysági MosolyManó akcióhoz. Ennek keretében a diákok használt, de jó állapotú játékaikat ajánlhatták fel rászoruló társaiknak.

Budapest vetélkedő napköziseknek

November 5. és 25. között iskolánk alsó tagozatában megrendezésre került honismereti vetélkedő „Budapest vetélkedő” címmel. Ez az osztályok közötti verseny idén kivételesen a napközis csoportok számára hirdettük meg.

„A kultúra házhoz jön”- az Óbudai Danubia zenekar koncertje a Fodros Iskolában

A korábbi években már hagyománnyá vált „A kultúra házhoz jön” programunk keretein belül november 24-én ismét iskolánkba látogatott az Óbudai Danubia Zenekar.

Fodrososok példamutató összefogása az állatokért

Az állatok világnapja alkalmából -október 4-én- meghirdetett adománygyűjtő akciónk lelkes támogatókra talált a Fodros diákjai és szüleik körében.

Állatok világnapja - október 4.

Rekordmennyiségű állateledelt gyűjtöttek össze a Fodros Általános Iskola tanulói.
Az Állatok Világnapjának célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

A Kézmosás világnapja nálunk

A Fodrosban nagyon fontos az egészséges életmódra nevelés és ennek részeként a helyes higiénés szokások kialakítása. A téli időszak közeledtével a cseppfertőzések terjedését, a megbetegedés kockázatát csökkentheti a gyakori és helyes kézmosás.

Szüretelni voltunk

A 2. b osztály október 14-én szüretelni volt Mogyoródon. A gyerekek nagyon várták már ezt a programot. Szerencsére napsütéses napunk volt.

Fodrososok erdélyi kalandjai

Határtalanul! Pályázat keretében a Fodros Általános Iskola 22 nyolcadikos tanulójának volt lehetősége végig járni Erdélyben a „Só útján” című programot.

Kerítés-kiállítás

Az ősz beköszöntével különleges kiállításra készültünk. A gyerekek -szüleik támogatásával-, egy szombati napon otthon rajzoltak, ragasztottak, festettek. Az őszi hangulat megjelenítését kapták feladatul.

Október 6. a Fodrosban

Iskolánkban, tanórák keretében emlékeztünk meg az aradi mártírokról.

Október 4. – Állatok világnapja!

Az Állatok Világnapja alkalmából a Fodros alsós kisdiákjai hetekig készültek az eseményre. Különleges alkotások, rajzok, fotók születtek. Közülük a legszebbek kiállításra kerültek a földszinti folyosón.

Kirándult az alsó tagozat!

Szeptember 15-én, gyönyörű őszi napon közel 250 gyermekünkkel, a Fodros alsó tagozatos kisdiákjaival indultunk buszos kirándulásra.

Papírrepülő- hajtogató és röptető verseny a DÖK szervezésében

Papírrepülőt hajtogatni szuper elfoglaltság. Ki az, aki életében nem próbálta volna még ki a papírrepülő hajtogatást, óvodában, iskolában, vagy éppen otthon a szüleivel. Világversenyeket is rendeznek a legelszántabb hajtogatók számára!

   Ezen felbuzdulva, iskolánk diákönkormányzata papírrepülő- hajtogató és reptető versenyt hirdetett az 5-6. évfolyamos gyerekek számára.

   A próbatételt szeptember 10-én az osztályfőnöki óra keretében rendeztük meg az iskola udvarán.

 

   A versenyre nevező gyerekek előre elkészített színes és igen változatos repülőkkel érkeztek.  5-ös csoportba rendeződve zajlott a reptetés és az jutott tovább, akinek legmesszebb repült a repülője. Az izgalom a tetőfokára hágott, amikor az utolsó körben az öt legjobb tanuló között folyt a küzdelem.

  Végül a hagyományteremtő vetélkedőt holtversenyben Antal Bendegúz 5. A és Kovács Ádám 5.C osztályos tanulók nyerték.

 

 Jókedv, humor és sok-sok nevetés párosult a jól kitalált program mellé, így kivétel nélkül minden diák jól érezhette magát a rendezvényen. Köszönjük DÖK!

Hajrá, új tanév!

Szeptember elsején a Fodrosban is örömmel köszöntöttük az első osztályosokat.

A fodrosos diákok rövid műsorral készültek az alkalomra, majd Havas Thyra intézményvezető ünnepélyes keretek között megnyitotta a 2021/2022.tanévet.

 

Az első szeptemberi osztályfőnöki órán „hivatalosan” is felsősökké avattuk az ötödikeseket. Gólyaóra keretében rendeztünk egy tanárkutató- csapatversenyt, ahol a nyolcadikosok és ötödikesek mókás közös játékban vettek részt. A verseny győztese az 5.a osztály csapata lett!

Kívánunk minden tanulónknak vidám, sikeres tanévet!