1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Iskolai hírek a 2021-2022-es tanévben

A Kézmosás világnapja nálunk

A Fodrosban nagyon fontos az egészséges életmódra nevelés és ennek részeként a helyes higiénés szokások kialakítása. A téli időszak közeledtével a cseppfertőzések terjedését, a megbetegedés kockázatát csökkentheti a gyakori és helyes kézmosás.

Szüretelni voltunk

A 2. b osztály október 14-én szüretelni volt Mogyoródon. A gyerekek nagyon várták már ezt a programot. Szerencsére napsütéses napunk volt.

Fodrososok erdélyi kalandjai

Határtalanul! Pályázat keretében a Fodros Általános Iskola 22 nyolcadikos tanulójának volt lehetősége végig járni Erdélyben a „Só útján” című programot.

Állatok világnapja - október 4.

Rekordmennyiségű állateledelt gyűjtöttek össze a Fodros Általános Iskola tanulói.
Az Állatok Világnapjának célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

Kerítés-kiállítás

Az ősz beköszöntével különleges kiállításra készültünk. A gyerekek -szüleik támogatásával-, egy szombati napon otthon rajzoltak, ragasztottak, festettek. Az őszi hangulat megjelenítését kapták feladatul.

Október 6. a Fodrosban

Iskolánkban, tanórák keretében emlékeztünk meg az aradi mártírokról.

Október 4. – Állatok világnapja!

Az Állatok Világnapja alkalmából a Fodros alsós kisdiákjai hetekig készültek az eseményre. Különleges alkotások, rajzok, fotók születtek. Közülük a legszebbek kiállításra kerültek a földszinti folyosón.

Kirándult az alsó tagozat!

Szeptember 15-én, gyönyörű őszi napon közel 250 gyermekünkkel, a Fodros alsó tagozatos kisdiákjaival indultunk buszos kirándulásra.

Papírrepülő- hajtogató és röptető verseny a DÖK szervezésében

Papírrepülőt hajtogatni szuper elfoglaltság. Ki az, aki életében nem próbálta volna még ki a papírrepülő hajtogatást, óvodában, iskolában, vagy éppen otthon a szüleivel. Világversenyeket is rendeznek a legelszántabb hajtogatók számára!

   Ezen felbuzdulva, iskolánk diákönkormányzata papírrepülő- hajtogató és reptető versenyt hirdetett az 5-6. évfolyamos gyerekek számára.

   A próbatételt szeptember 10-én az osztályfőnöki óra keretében rendeztük meg az iskola udvarán.

 

   A versenyre nevező gyerekek előre elkészített színes és igen változatos repülőkkel érkeztek.  5-ös csoportba rendeződve zajlott a reptetés és az jutott tovább, akinek legmesszebb repült a repülője. Az izgalom a tetőfokára hágott, amikor az utolsó körben az öt legjobb tanuló között folyt a küzdelem.

  Végül a hagyományteremtő vetélkedőt holtversenyben Antal Bendegúz 5. A és Kovács Ádám 5.C osztályos tanulók nyerték.

 

 Jókedv, humor és sok-sok nevetés párosult a jól kitalált program mellé, így kivétel nélkül minden diák jól érezhette magát a rendezvényen. Köszönjük DÖK!