1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Járványhelyzet tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Új járványügyi eljárásrend lépett életbe a köznevelési intézményekben, január 15-től, kiadta EMMI. Az új járványügyi eljárásrend január 15-től érvényes:

Most már az 1-6. évfolyamon is ugyanolyanok lesznek a járványügyi szabályok, mint a 7-12. évfolyamon. Eddig az általános iskolák alsó tagozatain (ahol a diákok az életkoruk miatt egészen decemberig nem kaphattak védőoltást) egész osztályok kerültek karanténba egy-egy fertőzött miatt. Ezentúl itt is más szabályok vonatkoznak majd az oltott és az oltatlan diákokra.

Ha egy diák koronavírus-tesztje pozitív, hét napra kerül karanténba. Ha letelt az egy hét, csak akkor mehet újra iskolába, ha legalább három napja nincs láza, és a légúti tünetei is megszűntek. A karantént le lehet rövidíteni, a minisztérium egész pontosan azt írja, hogy „három nap tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszteredmény esetén az elkülönítés feloldható, és a tanuló visszatérhet az intézménybe”.

A fertőzött diák osztályában folytatódik a jelenléti oktatás. Azoknak, akik már megkapták az oltást, továbbra is be kell járniuk az iskolába (hiába kontaktszemélyek), egyedül akkor kerülnek karanténba, ha az oltás ellenére pozitív lesz a koronavírus tesztjük.

Más szabály vonatkozik azokra a diákokra, akik nem kapták meg az oltást: ők kontaktszemélyként öt napra kerülnek karanténbaAz 5 nap karantén onnan számítódik, amikortól a pozitív gyereke az utolsó napját töltötte az iskolában. Új beteg esetén, ismét indul a karantén az oltatlanoknak.

 

- Február 7.: 3 felnőtt fertőzött.

- Január eleje óta 60 Covidos gyermeket jeleztek a szülők.

- Január 24. iskolánkban 3 alkalmazott covidos.

- Január 14-i helyzet szerint iskolánkban emelkedett a covid megbetegedések száma.

                    Jelenleg öt osztályban találtak pozitív mintájú tanulókat.

- Október 15-ig 1 osztály került karanténba.

- Október 7-ig 3 tanuló tesztje lett pozitív