1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Éjszaka az iskolában

Nálunk a Fodrosban évek óta létezik egy hagyományosan népszerű osztályprogram: az iskolában alvás. Egy ilyen egy éjszakás összejövetel felér egy ottalvós osztálykirándulással. Hiszen a gyerekek csomagokkal, hálózsákkal felpakolva érkeznek az iskolába, mintha utazásra indulnának, együtt töltik a délutánt, az estét, az éjszakát. Tanáraik érdekes programokkal, játékokkal igyekeznek lekötni energiáikat. Másnap délelőtt aztán mindenki kimerülten, de tele élményekkel indulhat haza.

Nálunk legutóbb az 5.c osztály töltötte az éjszakát a suliban. Az ő beszámolójuk olvasható a következőkben:

Május 11-én izgalmas nap várt ránk! Délután meghívott vendégeinknek végre előadtuk anyák napi műsorunkat, melyre hetek óta készültünk. A meglepetés műsor nagyon jól sikerült. Az édesanyák, nagymamák meghatódva mentek haza.

Mi pedig az ünnepség, a sok izgalom után vége fellélegeztünk: eljött az egész évben nagyon várt „Benn alszunk a suliban" osztályprogramunk.

Szállásunk ezen az estén az iskola földszintjén lévő néptánc terem volt. Miután berendezkedtünk (padokat félre, matracokat, hálózsákokat szép sorjában a földre..), kimentünk az udvarra számháborúzni és focizni.

 

Észre sem vettük az idő múlását: 8-kor megérkezett a pizza (mindenkinek a kedvenc ízzel), ami nagyon ízletes vacsorának bizonyult.

Este 10-ig még az udvaron játszottunk különböző labdajátékokat, hiszen csak a miénk volt a suli hatalmas udvara!

 

Aztán kezdetét vette, az éjszakai akadályverseny: a sötét iskolaépület folyosóin vicces és játékos feladatok vártak ránk.

Az esti tisztálkodás után még pizsama és alvóka szépségversenyt rendeztünk.

Ezen az éjszakán nem volt takarodó!!! Hajnali kettőig táncoltunk a folyosón!

Fél három körül aztán még a legelevenebbek is elfáradtak, s mindenki nyugovóra tért!

Nagyon jól éreztük magunkat!