1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail: titkarsag.fodros@ebtk.hu
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó: Észak-Budapesti Tankerületi Központ | 1033 Budapest Fő tér 1.
telefon:+36 (1) 437-88-68 | e-mail: eszakbudapest@kk.gov.hu

Egy sikeres programokkal teli nap: pályaorientáció fodrososoknak

Az idei tanévtől indult pályaorientációs programok célja, hogy segítse a diákokat a továbbtanulásukat érintő döntések meghozatalában, és bemutassa nekik, hogy merre érdemes elindulniuk és egyáltalán milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre ezen a területen.

A pályaorientációs napokon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden felső és alsó tagozatos tanulója.

A következő áttekintés azt bizonyítja, milyen változatos, tartalmas programokat szerveztek a felsős osztályfőnökök osztályaiknak.

***

Az 5.a osztály az MTV székházban járt. Nagyon érdekes, sokrétű program volt sok-sok interaktív lehetőséggel: kisfilmet néztek az MTV történetéről, egy működő stúdióba tekinthettek be, jártak a jelmeztárban és mindenki kipróbálhatta magát a kamera mindkét oldalán.***

Az 5. b osztály az Artistaképzőbe látogatott el, ahol épp egy nyílt nap adott lehetőséget, hogy bepillanthassanak ebbe a varázslatos, izgalmas művész világba. Az ifjú tehetségek oktatását, gyakorlásukat nézhették végig testközelből. A gyerekek rögtön kedvet is kaptak egy két mutatványhoz.

 

 

 

 

***

Az 5.c tanulói két izgalmas programon is részt vehettek.

Először a média világába nyertek betekintést, hiszen a Digi Sport TV-ben egy stúdiólátogatáson jártak, ahol Szűcs Tamás főszerkesztő vezette körbe a kis csapatot, és mesélt sok érdekességet!

A másik rendezvényen a rendőrség egy titokzatos részlegét mutatta be a gyerekeknek egy rendőr ezredes és egy börtönőr!


***

6.a egy restaurátorműhely vendége volt. A különleges szakma bemutatóján a gyerekek érdeklődéssel figyelték, ahogy a restaurátor keze alatt megújul a kopott, elmosódott festmény, a foltos, beszürkült szobor. Megvizsgálhatták a munkafolyamat alatt használt vegyszereket és eszközöket is.

 

***

A 6. b osztály a Bonbonetti csokigyárba látogatott el, ahol megismerkedtek a kakaó és a csokoládégyártás történetével, majd az üzemi területen megfigyelhették, hogy hogyan készülnek az ízletes finomságok. A látogatás végén jóllakottan és ajándékokkal megpakolva térhettek haza.


 

***

A 6. c osztály a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján tett látogatást. Végignéztek egy alaki kiképzést, majd jármű és fegyverbemutató várta őket. Végül rendhagyó testnevelésóra keretében belekóstoltak a kemény katonai testedzésbe.

 

***

Tartalmas, izgalmas délelőttöt töltöttek a 7.a tanulói a dunakeszi rendőrnapon. A látványos rendőrkutya bemutató után a rendőrségi munka különböző területeiről kaptak érdekes információkat. A legnagyobb érdeklődés talán a lovasrendőröket kísérte, akik gyönyörű paripákon vonultak végig a közönség előtt csinos egyenruhájukban.

 

 

 

***

7.b és a két nyolcadik osztály a Hungexpo pályaválasztást segítő rendezvényén, a „SzakMÁzz!” Budapest Pályaválasztási Kiállításán vett részt. Ez egy interaktív, pályaorientációs tanácsadási program volt, melyen több szakképző iskola, cég és szakmai szervezet, valamint közel 110 szakma mutatkozott be az érdeklődők előtt.

 

Összességében hasznos, jól szervezett rendezvényeken sok tapasztalatot szereztek a gyerekek.

Köszönjük a szülők segítségét, köszönjük a cégeknek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését.

Persze az alsósok pályaorientációjáról sem feledkeztünk meg, de annyi színes rendezvény részesei voltak a kisdiákok, hogy külön beszámoló keretében szeretnénk tájékoztatást adni a programokról.