1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

A magyar költészet napja a Fodrosban

Játék a verssel – Játék a versben

 

A Fodrosban április 11-én, József Attila születésnapján, idén is megünnepeltük a költészet napját. Hagyományainkhoz híven minden évben más-más programmal találkoznak a gyerekek az ünnephez kapcsolódóan Vaday Viki néni szervezésében.

Idén a felső tagozatosok az iskola épületének falain olyan verseket olvashattak, amelyekben különböző gyerekjátékok neve szerepelt. A hozzá kapcsolódó feladatot pedig 4-6 fős csapatokban oldották meg. Minden csapat kapott egy lapot, amin sok-sok gyerekjáték képe szerepelt. Azokat a játékokat kellett bekarikázniuk, amelyek szerepeltek valamelyik versben. A szünetekben mindenki izgatottan szaladgált, keresgélt, olvasott, karikázott.

Az alsósok a verseket gyerekek, híres színészek és a költők saját előadásában meg is nézhették, hallgathatták projektoron vagy tévén. A programban híres és kevésbé ismert magyar költők versei is szerepeltek. Az alsósok is csapatban dolgoztak. Az ő feladatuk a versekben hallott játékok kiszínezése volt a lapon. Gyönyörű munkák születtek.

Mind a felsősök, mind az alsósok izgatottan várták az eredményhirdetést, hiszen a maximális pontszámot elért csapatok minden tagja egy-egy 5-öst kapott irodalomból, illetve olvasásból.  Hét felsős és tizenhét alsós csapat részesült ebben a jutalomban.