1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Sikeres katasztrófavédelmi verseny

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség szervezésében kerül sor minden évben a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyre.

Az ifjúsági versenyben résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adnak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról. A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez.

Ez a verseny évek óta nagyon népszerű és sikeres nálunk, a Fodrosban. Öskü Bencének, a győztes csapat egyik tagjának élménybeszámolója következik:

Minden versenyre fel kell készülnie az embernek, ez itt sem volt másképp. Mivel ez egy nagyon sokrétű dolog volt ezért több mindenből készítettek fel minket. Engem (Öskü Bence), Takács Késát, Vincze Vázsonyt és Sztrapek Barnabást.

Először Cili Néninél, iskolánk védőnőjénél voltunk elsősegély oktatáson, aztán mentünk a Vihar utcai tűzoltó állomásra. Ott első feladatunk az volt, hogy, homokzsákokból építettünk nyúlgátat. Ezután újabb kihívásként be kellett öltöznünk könnyű vegyvédelmi ruhába. mondhatom, nem volt valami könnyű… A harmadik feladatként össze kellett szerelnünk egy sugárcsövet. Aki nem tudná ez egy osztóból (ez osztja el a vizet 3 felé) 2 tömlőből és egy sugárcsőből (ezzel lehet sugárban tartani a vizet) áll. A versenyen mind ezek mellett voltak tesztek, célba dobás pingpong labdával és biciklizés.

Szóval nem volt egyszerű, de mi minden akadályt sikeresen vettünk, keményen küzdöttünk.

A kerületi versenyt meg is nyertük!!! A budapestin pedig 15. helyezést értünk el. De nem keseregtünk… sok jó élménnyel gazdagodtunk.