1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Pályaorientációs program a Fodrosban

Pályaorientációt segítő program az 5. évfolyamos diákjainknak

Május 6-án az 5. évfolyamos tanulóinknak, Arday Samu 5.b osztályos tanuló édesapja, Arday András pilóta tartott egy nagyon izgalmas pályaorientációs előadást. A foglalkozás első felében diákjaink magáról a pilóta szakmáról, a képzésbe való bekerülés feltételeiről kaptak hasznos információkat, majd a különböző repülőgépek, mint utasszállító, sportrepülő és vitorlázó repülővel kapcsolatos érdekes tudnivalókkal gazdagodhattak. A gyerekek nagyon érdeklődőek voltak és sok izgalmas kérdésre kaptak választ a pilóta szakma egyik kiváló szakemberétől. Köszönjük, hogy tapasztalatával és szakértelmével hozzájárult diákjaink jövőbeli pályaválasztásához.

 

 

Az 1.a osztály pályaorientációs napja:
 Gyermekvasút/ Gyermekvasutazás

A bemutatót tartotta:
Árpási Patrik és Uri Balázs 5.a osztályos tanulók

Megtudtuk, hogyan lehetünk gyermekvasutasok ( tanfolyamot kell végezni, vizsgát kell tenni), megtudtuk mi a feladatuk, hogyan telik egy szolgálat. Fotók alapján bemutatták a fiúk az állomásokat, a váltókezelőket, jelzéseket ( lámpákat, táblákat),a végén még az egyenruhát is felpróbálhatta, aki akarta. Nagyon sok mindent megtudtunk és páran kedvet is kaptak a gyermekvasutazáshoz.

 

 

 

 

2.b- 2.c

osztálytanítók

Pintérné Pócza Ágota, Sabla Kitti

 

A két osztály május 12-én Minipoliszba látogatott, ahol a gyerekek a felnőttek világába csöppenhettek egy kicsit. Lehettek vásárlók vagy pénztárosok a Dm-ben, Aldiban, Zöldségesben.

 

  

  

 

 

Belebújhattak a postások bőrébe. Vihették a levelet, csomagot a postáról a különböző helyszínekre. Pl. a szállodai recepcióra.

 

 

Számolhattak pénzt az OTP-ben vagy vezethették a mozdonyt, amelyben már várták az utasok az indulást.

 

 

A pizzériában készültek a finom pizzák. Szomjoltásra, pedig fejték a friss tejet.

 

 

Nagyon élvezték, amikor a rádiósok lehettek a Rádió1 állomásán.

Említetteken kívül még számos más állomást is kipróbálhattak. Pl. MVM állomás, állatorvosi rendelő, rendőrség, tűzoltás stb.

A gyerekek egy kis füzetben kilyukasztathatták azokat az emblémákat, amelyik helyen már jártak. Így nem maradt ki semmi nekik. Az ott töltött idő végig aktívan telt.