1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail: titkarsag.fodros@ebtk.hu
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó: Észak-Budapesti Tankerületi Központ | 1033 Budapest Fő tér 1.
telefon:+36 (1) 437-88-68 | e-mail: eszakbudapest@kk.gov.hu

Múzeumi kalandozások Fodros módra

Egyik legkedveltebb hagyomány iskolánkban az őszi múzeumi délelőtt. Minden év októberében osztályaink egy délelőttöt múzeumban töltenek, nézelődnek, szemlélődnek, múzeumi foglalkozásokon vesznek részt.

Idén sem volt ez másképp. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon a fodrososok súlyos iskolatáskák nélkül érkeztek az iskolába. A könnyű kis hátizsákban inkább csak némi tízórai, jegyzetfüzet, íróeszköz rejtőzött. Az iskola 9 órára fokozatosan kiürült. A felsős osztályok, de jónéhány alsós osztály is külön-busszal, tömegközlekedéssel indultak a kiválasztott múzeum felé.

Íme egy kis ízelítő a programból:

Az ötödik évfolyam két osztálya az Aquincumi Múzeumban járt. itt tematikus tárlatvezetés után római kori öltözetekben drámajátékokat játszottak, sőt gladiátorként küzdhettek az arénában.

Nagy érdeklődés övezte A világ múmiái című kiállítást. Több osztály is kíváncsi volt az érdekes programra.  Ezek a múmiák sok mindent elárulnak arról a korról, amelyben éltek. Segítségükkel megfejthetjük, hogyan öltözködtek, mit ettek, milyen betegségek sújtották őseinket a világ minden tájáról.

A 4.c-sek parlamenti látogatáson vettek részt. Bejárták az ország házát, majd megpihentek József Attila szobránál a Kossuth téren.

A 3.a-sok a Vasarely Múzeumban töltötték a délelőttöt, ahol érdekes múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.

Szóval, sokféle helyszínre látogattak az osztályok ezen a napon, de volt olyan múzeum, amelyik „házhoz jött”!

Az Utazó Múzeum Csokimánia c. foglalkozását hozta hozzánk. Több osztály is részt vehetett az ínycsiklandó foglalkozáson. A gyerekek megismerhették a kakaó feldolgozását és felhasználását, maguk is kipróbálhatták a tortadíszítés néhány fortélyát, amelynek végén műveiket el is fogyaszthatták.

Jó volt ez a nap! Jó kikapcsolódás volt, sok élménnyel, tudással gazdagodtunk.