1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Márton napi projektnap a Fodrosban

 

A Márton napot egy egésznapos programsorozattal ünnepeltük a Fodrosban. A feladatok közül néhányat zsűri is értékelt, az eredményhirdetésen oklevéllel és apró ajándékkal jutalmazták a legügyesebb osztályokat.

Finom libareggelivel kezdtük a napot. Minden osztály libatepertővel, libazsíros kenyérrel, tepertős pogácsával és különféle hagyományos étellel készült, és közben megismerkedtünk a Szent Márton legendával is.

  

1. feladatul egy libás tál elkészítését kaptuk, amit zsűri értékelt. Kiváló, kreatív megoldások születtek. A legszínesebb, legsokszínűbb, legínycsiklandóbb, legszínesebb, leglibásabb és legegészségesebb kategóriákban hirdettek eredményt, melynek győztesi a 4.a, 2.a, 5.b, 3.b, 7.b és a 7.c osztály.

Ezután az alsó tagozatosoknak az Óbudai Múzeum két munkatársa tartott libás hagyományőrző foglalkozást, majd népi játékokat játszhattunk. Szent Márton életéből élőképet alakítottunk, de előbb ki kellett találnia minden osztálynak, hogy az odakészített tárgyak közül melyiket használhatja fel kellékként.

A felső tagozatosok eközben táncházban vettek részt, az élőképet ők is végigjátszották, és egy akadálypályán mehettek végig.

Délelőtt minden osztály barkácsolt valamit, libát vagy lámpást készítettek, amikből kiállítást rendeztünk.

A nap folyamán lehetőség nyílt érdekes angol-német nyelvű feladatlapokat megoldására is.

A kézműveskedés és a feladatlapok eredményei alapján a következő osztályok jeleskedtek: a 3.a, 5.d, 6.b, 8.a és a 8.c osztály a barkácsmunkáival tűnt ki, az idegennyelvi feladatlapokat pedig a 3.b, 4.b, 3.c, 4.a, valamint a 6.a, 8.c, 5.d, 8.a, 5.a, 7.b osztályok oldották meg a legmagasabb pontszámmal. Az 1.a-sok a legeredményesebb osztály oklevéllel dicsekedhetnek, mivel ők minden feladatban magas pontszámot értek el.

 

Délután folytatódtak az események. A német nyelvet tanulók ellátogattak az Első Óbudai Általános Iskola Márton napi ünnepére. A napközisek libás sütit sütöttek és akadálypályáztak, közben megtekintették a Márton napi kiállítást.

Élménydús, érdekes, mozgalmas napot rendeztek a szervezők: az ötletadó főszervező Paksainé Bóka Ágnes igazgatóhelyettes és a kivitelezésben segédkező Bezzeghné Csikós Tünde alsó tagozatos munkaközösség vezető, valamint az Idegennyelvi Munkaközösség Bozsóki Orsolya munkaközösség vezető irányításával (idegennyelvi feladatlapok összeállítása, zsűrizés).

A lebonyolításban részt vevő kollégák: Bákonyiné Szűcs Ildikó igazgatóhelyettes (libás süti sütés), Antalffy Ágnes (akadálypálya), Kemény Kriszta és Bezzeghné Csikós Tünde (élőkép), Pukli Gabriella (népi játékok és táncház), valamint az Óbudai Múzeum 2 múzeumpedagógus munkatársa.

Nagy köszönet jár az osztályfőnököknek is, akik a gyerekekkel végigjárták az egyes állomásokat, és irányították a napi feladatokat. A szülőknek pedig a sok libás finomságot köszönjük, amikkel hozzájárultak a Márton naphoz.

 

Minden gyerek élvezettel vett részt a sokféle programon, ami az eddigi hagyományaink folytatásaként, de kicsit másként, változatosabban került megrendezésre.