1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Kirándult az alsó tagozat!

Szeptember 15-én, gyönyörű őszi napon közel 250 gyermekünkkel, a Fodros alsó tagozatos kisdiákjaival indultunk buszos kirándulásra.

 

Úticélunkon, az Emese Parkban csodás középkori kalandokat élhettünk át: Viking hajóra szálltunk.

Kipróbálhattuk, milyen az, ha „egy hajóban evezünk”.  Ügyesen szigetet is kerültünk a hajókkal. A lovagi teremben fegyverekkel ismerkedtünk, s megtudtuk milyen a szablya, a kard, milyen nehéz egy páncél, vagy éppen a sodrony-mellény mitől véd meg minket a harc során.

 Láthattunk jurtát belülről, pékmesteri kemencét a „Kancsal csiga” pépségben. Mindannyian kipróbálhattuk a gyertyamártogatást, és beszélgettünk a gyógynövényekről.

 Az íjászkodás igazán próbára tette kicsik és nagyok ügyességét, de remekül megálltuk a helyünket. A tüskevári kalandok igazi élményt jelentett a gyerekeinknek.

A délután folyamán, a szigethalmi Vadasparkot is bebarangolhattuk.

 Ínycsiklandó csemegékkel etettünk szarvast, őzeket, háztáji állatokat, pávát, vagy éppen galambokat. Legnagyobb népszerűségnek a barátságos, öreg csacsi örvendett, aki minden gyermeket szívesen üdvözölt pár finom falatért.

 Ahogy a fotók bizonyítják, igazán tartalmas, élvezetes programunk volt.  Élményeinkből kiállítást is rendezünk iskolánk földszinti előterében.