1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail: titkarsag.fodros@ebtk.hu
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó: Észak-Budapesti Tankerületi Központ | 1033 Budapest Fő tér 1.
telefon:+36 (1) 437-88-68 | e-mail: eszakbudapest@kk.gov.hu

Fodros-karácsony: karácsony másként

Iskolánk 6.b osztályos tanulóinak élménybeszámolója következik egy szívmelengető programról:

Idén karácsonykor osztálytársainkkal azon gondolkoztunk, hogyan lehetne emlékezetessé tenni az idei ünnepünket. Osztályfőnökünk javaslatára elhatároztuk, hogy mi, szerencsések, úgy is olyan sok ajándékot kapunk, mi lenne, ha olyanokat ajándékoznánk meg, akinek nagyobb szükségük van a szeretetre. A választásunk a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesületre esett.

Egy borongós délelőttön ajándékokkal megpakolva érkeztünk meg az állatmenhelyre. A menhelyen dolgozók kedvesen fogadtak minket, majd rövid eligazítás után mindenki megkereste a szívéhez közel álló kedvencet. Pórázt akasztottunk a nyakukba és indultunk sétálni, játszani a szabadba. Kissé nehézkesen indult az ismerkedés, mert a sok, nehéz sorsú kutya bizalmatlan az emberekkel szemben.

 

Végül – némi csemege segítségével – sikerült oldani a hangulatot és a két órás önfeledt szaladgálás, labdázás után barátságok is szövődtek. Zsizsik, mintha évek óta ismerné Marcit, álladóan a vállára kapaszkodott. Bosco önfeledten játszott Botival, akinek még pacsit is hajlandó volt adni. Funky ügyesen kapkodta el a kekszet a levegőben és Málna szófogadóan követte átmeneti kis gazdáját.

A látogatás után a legszomorúbb Zsófi volt, aki Pascal örökbefogadásán már komolyan elgondolkozott. Sajnos Pascalnak már szerető gazdija akadt, de a fénykép örökre megmarad kettőjükről.”

6. b osztály