1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail:
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó intézmény: Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Adventi kirándulás Bécsben

Ismét eltelt egy év, ami azt jelentette: irány Ausztria és az adventi vásár! Újra izgatottan vágtunk neki immár 11. alkalommal a hagyományos adventi kirándulásunknak. 62 gyerek, szülő és tanár!

Korán keltünk, így reggel 9 órakor már Heiligenkreuzban voltunk. Megtekintettük a heiligenkreuzi kolostort, amely az 1133-as alapítása óta megszakítás nélkül működik. Ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő ciszterci kolostor a világon.

 

A kolostor közvetlen szomszédságában áll a nagyon szép és - ami ritkaságszámba megy - igen jó állapotban fennmaradt román stílusú templom, amelyet kívülről és belülről is megcsodáltunk.

Ezután Laxenburg felé vettük az irányt, ahol az a kastélypark található, amely egykor a Habsburg család nyári rezidenciájaként szolgált, ma pedig az osztrákok kedvelt kirándulóhelye.

 

Bécsbe a kora délutáni órákban érkeztünk meg. Itt a méltán híres Stephanskirche megtekintése után kisebb – nagyobb csoportokban fedeztük fel a bécsi adventi vásár forgatagát, hol egy finom süteménnyel, hol egy ízletes kolbász vagy egy forró csoki, illetve egy zamatos puncs elfogyasztásával megfűszerezve.

De a gyönyörűen feldíszített, kivilágított belvárosi utcákon sétálva mindenki megtalálhatta magának a kedvenc vásárfiát is.

Újra elmondhatjuk, hogy az ez évi adventi kirándulás is remekül sikerült. Kár, hogy 1 évet kell várni a következőre!