1039 Budapest, Fodros utca 38-40. | Telefon/Fax: 388-65-85 - Telefon: 240-10-70 | E-mail: titkarsag.fodros@ebtk.hu
OM azonosító: 034832
Alapítvány a Fodros utcai iskoláért Számlaszám: 11703006-20052755 Adószám: 18034271-1-41
Fenntartó: Észak-Budapesti Tankerületi Központ | 1033 Budapest Fő tér 1.
telefon:+36 (1) 437-88-68 | e-mail: eszakbudapest@kk.gov.hu

A mi március 15-énk… avagy ami az előző cikkből kimaradt.

A világon talán nincs is olyan gyermek, aki ne szeretné a filmeket és ne szeretne moziba járni. Erre alapozva jött az a gondolat, hogy leforgatjuk a saját filmünket, az eredeti helyszíneken. Végigjárjuk az utat, amit előttünk Petőfiék, a márciusi ifjak végigjártak a Pilvax kávéháztól a Nemzeti Múzeumig.

Egy délután összeültünk mi tanítók, megbeszéltük az útvonal mentén szóba jöhető intézményeket, ahova engedélyeket kértünk a forgatáshoz. Örömmel tapasztaltuk, hogy mindenhol nagy lelkesedéssel, segítőkészséggel fordultak felénk. Így kaptunk egy teaszalont a Gerbeaud Cukrászdában a Pilvax kávéházi jelenetek leforgatásához, majd az ELTE-BTK karán egy előadótermet nyitottak ki számunkra, ahol az egyetemi jeleneteket vehettük fel.

Ezt követően a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogattunk el, ahol Landerer nyomdáján kinyomtattuk a 12 pontot, majd az ELTE-ÁJK dísztermében vettünk fel több jelenetet is. Végül a Nemzeti Múzeum előtt zártuk a felvételt egy táncos, zenés jelenettel.

E hosszú nap során két helyen is vendégül láttak minket egy csésze meleg teára. Az újonnan nyíló Vinikli első „tea-vendégei” mi voltunk, s a nap levezetéseként a Kossuth Klubban melegedhettünk át. Az ünnepnap előtt moziteremet varázsoltuk iskolánk II. emeleti folyosójára, ahova erre az alkalomra nyomtatott mozijeggyel hívtuk meg a gyermekek szüleit egy Premier előtti bemutatóra, majd szerdán az iskolánk diákjait és pedagógusait.

A szülőktől és az iskola tagjaitól egyaránt sok dicséretet kaptunk. A 3.a osztály SZMK-s szülői még egy Oscar szoborral is díjazta az előadást.

Örömmel alkottunk együtt, evvel maradandó élményt szerezve diákjainknak és a Fodros közösségének.

 

Harmadik évfolyam apraja-nagyja